Mablisfestivalen Dag 1

Den 9-10 juni var jeg i Stavanger og fotograferte for Mablisfestivalen igjen. Jeg var så heldig å få ta bilder for dem i fjor da de startet opp, og fikk være med på laget i år igjen. Personlig har jeg stor tro på at Mablis kan bli en populær og viktig festival for Stavanger og musikkmiljøet der. I tillegg vil jeg si at det er ekstra givende å jobbe for en festival hvor alt drives på dugnad og frivillighet. Det betyr nemlig at alle som jobber der brenner for å gjøre det til et så bra sluttprodukt som mulig, og det merkes spesielt godt på atmosfæren bak kulissene. Det er veldig behagelig å jobbe et sted hvor det er lite stress og alle er for det meste helt rolige.

Åpningsdagen, fredag, var det meldt enormt dårlig vær, men med hell i uhellet startet dagen forholdsvis bra og det regnet ikke like mye som det var spådd. Det er tross alt en festival på vestlandet, så man skal sette pris på hvert øyeblikk med fint vær. Derimot satte det ikke en stopper for god stemning hos publikum i det hele tatt. Selv da det regnet på det verste var det bare smil og dansing å hente rundt på området. Det er vel ikke noe spesiell stor hemmelighet at mine høydepunkter for lineupen kom under dag to, men første dag hadde også veldig gode artister!

Sassy Kraimspri

Hjerteslag

Myra

Xavier Rudd

Amanda Delara

Sondre Justad

Kjartan Lauritzen

Janove

Musikkfest x H&M Loves Music

Sist lørdag var jeg på Vulkan og dekket H&M Loves Music for Musikkfest. Det er andre året jeg dekker denne scenen. Personlig synes jeg Musikkfest er et fantastisk arrangement med mye bra musikk. Man kan også nesten alltid regne med å finne noen man kjenner der.

Jeg var veldig tidlig ute med å søke meg hit da jeg så hva slags lineup det ble. Oral Bee er en legende i norsk musikk. Alle som kjenner meg vet at Izabell er en av mine favorittartister og alltid lager et fantastisk show. Dårlig Vane har blitt enormt populære etter at de vant Urørt-finalen. Emma Jensen kom ikke helt til topps i nevnte Urørt-finale, men sparket godt fra seg på Vulkan. Miss Tati er en kommende stjerne. Dagny er også en av artistene som har en spesiell plass hos meg med sin fantastiske stemme og sjarmerende personlighet. Full lineup kan sees her.

NB: Dette er et stort galleri med alle bildene fra scenen ute og inne. 
(Legg gjerne igjen en tilbakemelding på om det ble for mange bilder, eventuelt om jeg kunne gjort det på en annen måte)

Sofar Sounds Oslo 12.05.17

Nå er det en stund siden det kom noe nytt fra meg, men det har helt ærlig ikke skjedd så mye. Sofar eventet den 12. mai var derimot et lite høydepunkt! Jeg skulle finne ut at jeg hadde fotografert Lotus og Beatur fra Awesomnia så tidlig som tilbake i 2013! Det var en hyggelig overraskelse, men også godt å se at jeg har utviklet meg mye siden den gang! Her kommer oppsummeringen fra kvelden!

Oslo Hit Ensemble + Bendik

Torsdag kveld var jeg på Parkteatret for å ta bilder av Oslo Hit Ensemble og Bendik. Personlig hadde jeg ikke noe forhold til OHE, men jeg har hørt mye bra om dem. De skuffet heller ikke og hadde et veldig bra show.

Bendik derimot er en av mine absolutte favorittartister. Silje og bandet overbeviser gang på gang om hvorfor de er ansett som et av landets beste liveband. Hun er også et av de triveligste menneskene du kommer til å møte. Jeg kan ikke noe for det, men blir fortsatt starstruck av å treffe på Silje!

Bokassa

I forbindelse med Volcom sitt arrangement Bring Back The Fuzz ble jeg kontaktet av Bokassa for å ta bilder for dem. Jeg har fotografert dem en gang tidligere da jeg var på Trondheim Calling. I tillegg har jeg fulgt radioprogrammet til Jørn lenge, og har vært i kontakt med han flere ganger tidligere. Han må være en av de mest joviale folkene jeg har møtt. For en hyggelig type!

Lyset på Rockefeller var absolutt ikke på sitt beste for anledningen, men synes allikevel jeg fikk noe bra ut av det!

Ghost

I går kveld var jeg i Oslo Spektrum og dekket Ghost som for anledningen er på releaseturné i forbindelse med sin kommende nye plate! Med seg som support hadde de Kvelertak, og det var vel tredje eller fjerde gangen jeg tok bilder av dem. For å være ærlig var dette det dårligste showet jeg har sett av Kvelertak rent lysmessig. Ghost på sin side hadde derimot relativt spennende lys og en ganske kul sceneopptreden. 

GHOST

KVELERTAK

Vlog? Kanksje?

Som dere vet har jeg fått veldig sansen for å drive med video i tillegg til foto. Og med så mange inspirerende vloggere der ute er det vanskelig og ikke ville prøve selv. Problemet mitt derimot er at jeg ikke er spesielt glad i å snakke, eller å være foran et kamera. Derfor tester jeg nå bare å filme hva jeg gjør gjennom en uke. Det være seg om jeg faktisk gjør noe spennende, eller bare sitter inne og ser på snøen. Snø forresten. I slutten av April. Det er like deprimerende hver gang det skjer!

Men jeg hadde satt stor pris på tilbakemelding på hva dere synes om dette tiltaket! Hadde det vært bedre med en mer klassisk tilnærming med snakking til kameraet etc?

Silje Næss

Det har tatt i overkant lang tid å få klar disse bildene, men endelig er de her! Dette var andre gangen jeg jobbet med Silje, og jeg merker så stor framgang i henne som modell. Hun er en dame det er veldig lett å jobbe med. Smilet sitter løst og hun fatter fort hva jeg tenker. I tillegg er hun en av de modellene som har et uttrykk som bare funker. Vi hadde en veldig effektiv shoot og brukte samme location til tre antrekk. Jeg bestemte meg ganske raskt for at jeg ville holde redigeringen på disse bildene rimelig naturlig og jeg tror det var en riktig beslutning. Eller hva sier dere?

The Dogs

Det er blitt litt mindre konserter på store scener for min del den siste tiden, men det blir dermed mye mer morsomt hver gang det er et bra show. Visste ikke helt hva jeg kunne forvente da The Dogs skulle ha releasekonsert på Rockefeller, men med tanke på at det var Kristopher Schau antok jeg det kom til å bli kraftig liv!

Danske President Fetch var første oppvarmingsband ut.

Västerbron skulle følge opp, og det var en fantastisk deilig overraskelse. Har ikke noe forhold til dette bandet, men de gjorde en gjennomført veldig bra jobb. Spesielt vokalisten var underholdende hele settet og var spesielt enkel å fotografere!

Energien til Kristopher Schau og The Dogs var absolutt ikke undervurdert. Var vel knapt noen øyeblikk hvor han stod stille. Når han derimot stod stille, var det for å snakke til de frammøtte og jeg må si at han virker som en enormt hyggelig type. Bikkjene spilte kompromissløst hele kvelden og med både bra lysshow, veldig god lyd og flere pyro sekvenser ble det aldri kjedelig. Jeg har skrevet en anmeldelse av hele showet som kan finnes her.